The experiment

Till filmen. En psykologisk thriller, liike, som är baserad på en verklig händelse. Det är 26 styckna "försökspersoner" som genomför exprimentet. Under två veckors tid ska de vistas i ett fängelse - de tilldelas roller antingen som fångar eller vakter.

Det är en hemlig beteendevetenskaplig studie amerikanska staten utförde på 1970-talet. Tycker det är intressant att titta på det mänskliga psyket och på hur vissa faktorer påverkan än som människa. Jag vill inte tro att det gick till så som det gjorde på bara två veckors tid och inte mer. De hade satt ihop "vanliga" människor med de som stack ut lite och var en aning speciella. Om det hade varit "rätt gäng" kanske det inte hade gått till exakt så våldsamt som det gjorde. Men, i samhället existerar alla olika sorters människor.

Det visar återigen hur hemskt det kan gå när fel ledare får makten och utövar den på helt fel sätt. Usch. När de andra runtomkring än glömmer bort vad som är rätt eller fel och tappar förståndet och förnuftet helt och hållet. Det fanns ingen humanitet överhuvudtaget. Även fast en fånge dog avslutade inte forskarna experimentet. Så sjukt. De åtalades dock för mord i slutet av filmen. Usch, den där filmen etsade sig fast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0